18 januari 2019
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,- 


T.A.C.Q. (feat. Guus van der Steen) 

Ongeveer een jaar na het debuut van The Abstract Country Quartet, gaat het kwartet een samenwerking aan met acteur en muzikant Guus van der Steen, winnaar van o.a. twee awards bij de nationale “Van Dale SPOKEN Awards”.
Guus heeft in 2017/2018, in samenwerking met George Visser productions, een eigen productie genaamd STOMP op poten gezet en in een half jaar tijd in allerlei theaters door heel Nederland gespeeld. De voorstelling kreeg vier sterren van de theaterkrant. In juni 2018 speelde hij als performer in Aardappelvreters: een oeropera van Silbersee, Gouden Haas, en Slagwerk Den Haag. Deze show was te aanschouwen op zowel het Karavaan festival als Oerol.
Het repertoire dat het vijftal ten gehore brengt, bestaat uit stukken die speciaal voor Guus zijn bedacht en waarvoor hij de teksten heeft aangeleverd, afgewisseld met instrumentale stukken die onderdeel uitmaken van het repertoire van T.A.C.Q.
De sound wordt beïnvloed door alle muziekstijlen die de musici vanaf hun jeugd in hun hart hebben gesloten; jazz, free-jazz, hip-hop, funk, rock, blues en country    

1

         Guus van der Steen: voice/rap/spoken word
       Ben Weiss Levi: tenorsax
       Rik Fennis: guitar
       Peter Bjomild: bass
       Wim Kegel: drums 


bestelhier02-4-3-3-3-3-5
26 januari 2019   
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-


"Ascenseur pour l’Échafaud” lezing door Ellister van der Molen 

In 1959 bracht Miles Davis het album Kind of Blue uit. Nog steeds is dit het bestverkopende jazzalbum aller tijden. Vanwege de modale (toonladdergedreven) manier van improviseren geldt deze plaat binnen de jazz als stylistisch omslagpunt. De soundtrack die Miles twee jaar eerder schrijft voor Ascenseur pour l’Échafaud (Louis Malle) is minstens zo revolutionair en misschien wel de echte kanteling! Uniek is ook de wijze waarop de band live improviseerde terwijl ze op doek de filmbeelden bekeken. 
Trompettiste Ellister van der Molen vertelt u meer over de onstaansgeschiedenis van deze film, duidt de muzikale context en we luisteren samen analytisch naar de diverse tracks. Natuurlijk wordt een en ander gelardeerd met een selectie filmfragmenten. 

Na een kleine pauze is het tijd voor film & popcorn


Ellister van der Molen: trompet

1Foto: Karen van Gilst
Film trailer:  https://youtu.be/SjfQWZ84_bw

bestelhier02-4-3-3-3-3-5


15 november 2018
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,- 


Arnold Baldé  “keiharde Stilte” (try-out)

Sinds 2011 schrijft en creëert Arnold Baldé spoken word, stand-up comedy en cabaret. Na het winnen van enkele aanmoedigingsprijzen in 2015 en 2017 is het nu tijd voor zijn eerste cabaret programma. Als gedreven stotteraar geniet hij nu van nieuwe, vloeiende woorden. Ritmisch vertelt Arnold over zijn haat-liefde verhoudingen met woorden, wereldverbeteraars, man-zijn, mensen en gevoelens. Die hij blijkt te hebben. Een authentieke verrassende cabaret try-out show. Eerlijk, kwetsbaar, rauw, tegengesteld en pijnlijk grappig.

1
 Arnold Baldé, cabaret
  https://youtu.be/wWG0BVlqn9c?t=10
 
Als muzikaal voorprogramma speelt het duo BuurBruurs positieve reggae en eigen feel good nummers. Met Thomas Gelling op de gitaar en Ramon Potter zang en gitaar. 
 https://youtu.be/7ceCXFueffQ?t=12bestelhier02-4-3-3-3-3-5

28 november 2018
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €20,-

Mike Kwadraat

Deze twee muzikale duizendpoten speelden voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo festival (2015) en kregen daarna de smaak te pakken. Del Ferro en Boddé vinden elkaar in de muziek, doordat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Ze richten zich niet perse op één bepaalde stijl en kwamen zo op het idee van deze avondvullende, uitzonderlijke concertserie.
Tegenover elkaar, zittend achter hun eigen vleugel nemen de twee Mike’s het publiek mee op een unieke reis van improvisaties. Zo bereiden ze voor deze concerten alleen de vormen en uitgangsposities voor. Tussendoor dagen ze elkaar uit en proberen ze elkaar te verrassen met onverwachte wendingen. Soms improviseren ze op een ritme of sfeer en soms leggen ze zichzelf beperkingen op. Hiervoor worden bijvoorbeeld verschillende toonladders genomen of wordt er alleen op de zwarte of witte toetsen gespeeld.
Tevens komt hun individuele spel aan bod en improviseren ze op klassieke- en jazz composities van bijvoorbeeld Bach, Chopin en Jobim. Als toetje serveren ze een tribute aan Toots Thielemans. Hoe dan ook maakt het publiek een onvergelijkbaar concert mee, want elke avond is anders!

mike-bodde-en-mike-del-ferro-foto-eric-van-nieuwland-191513-560x330
Mike Del Ferro, piano
Mike Boddé, piano


bestelhier02-4-3-3-3-3-5


7 december 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-

  
Ack van Rooyen & Juraj Stanik Duo
 
Ack van Rooyen speelde o.a. bij het: Aimé Barelli Orchestra (Parijs), Peter Herbolzheimer Big Band, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Metropole Orchestra, SFB Bigband, Süd-Deutscher Rundfunk Orchestra, Clark Terry Orchestra, Gil Evans Orchestra en de Clarke-Boland Bigband. Hij speelde met talloze grootheden waaronder: Miles Davis (Montreux festival), Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke, Nils Henning Orsted Petersen. Ack van Rooyen was mede-oprichter van het "United Jazz & Rock Ensemble" en vormde jarenlang een duo met pianist Jörg Reiter. Hij was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als hoofdvak docent jazztrompet. Hij geeft workshops en concerten door heel Europa.
Pianist Juraj Stanik is een bekende naam in de jazz. Hij is  een veel gevraagd begeleider van top jazz musici over de hele wereld.Hij is een lyrische pianist met persoonlijkheid  die het idee van ‘less is more’ omarmt, maar hij schuwt het grote gebaar niet. Juraj is hoofdvak docent jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium.

Ack en juraj spelen geregeld samen in verschillende bezettingen maar ook in duo vorm. Het duo zal originele composities (speciaal geselecteerd voor deze bezetting) ten gehore brengen aangevuld met een enkele jazz standard.

26025963_10214267663627615_6621476804948978434_o


Ack van Rooyen, trompet/ flügelhorn
Juraj Stanik, piano


https://youtu.be/HmGfX8uMyac

bestelhier02-4-3-3-3-3-528 sept 2018
    Deur open: 20.00 uur Aanvang: 20.30 uur Tickets: €15,-
The Intercontinental's
Zane Massey en Matthew Mitchell werden medio 2017 voor het eerst samengebracht door wederzijdse vriend/bassist Andor Horvath. Een muzikale samenwerking was geboren. Het trio kreeg gezelschap van Wim Kegel, de Nederlandse drummaestro. Met een repertoire bestaande uit origineel materiaal gecomponeerd voor de band door Mitchell, doet het geluid van de groep denken aan hun roots, waarbij de klanken van drie verschillende continenten samenkomen. Je hoort de invloed van Amerikaanse en Europese jazztraditie, free-style, de volksmuziek van Hongarije met de rauwe accenten uit Oceanië. Dit concert maakt deel uit van een driedaagse sessie van hun albumopnamen en concertdocumentatie. Zane Massey – Tenor saxofoon (USA) De zoon van de legendarische Amerikaanse trompettist-componist Cal Massey. Hij speelde met Sun Ra , Jemeel Moondoc, Decoding Society van Ronald Shannon Jackson, Grand Central Station en in de Delmark-set van Roy Campbell. Matthew Mitchell – Gitaar (New Zeeland) Hij was lid van de big band van William Parker in Europa, werkte samen met Hamid Drake, Byron Wallen, Ingrid Laubrock, Tony Lakatos, Skallander. Andor Horvath – Contrabas (Hongarije) Hij nam albums op met Ljiljana Buttler, Marius Preda, Sintiromarus en Etnosaraj. Hij trad ook op met Branford Marsalis, George Benson en Steve Coleman. Wim Kegel – Drums (Nederland) Wim Kegel is een van de meest prominente drummers van Nederland met een unieke stijl die traditioneel jazzdrummen combineert met een progressieve, contemporary en zeer persoonlijke benadering. 0-4
Matthew Mitchell - Gitaar
Zane Massey - Tenor saxofoon
Andor Horvath - Contrabas
Wim Kegel - Drums

bestelhier02-4-3-3-3-3-5

02 okt 2018  
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-
Studenten: €5,-
 

Mn’JAM experiment

 
De woorden baanbrekend en innovatief worden tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, maar in dit project spreken de feiten voor zich. Mn’JAM experiment heeft draaischijven die alles kunnen produceren, van atonale geluiden tot melodieën, ritmes of zelfs harmonieën; visuele effecten die door middel van de muziek synchroniseren met de werkelijkheid; elektronische effecten in combinatie met elektrische en akoestische instrumenten; live-looping en eigenzinnigheid, om maar enkele te noemen. Het is als ondergedompeld zijn in een “live art experiment” waarin conceptuele wetten de weg vrijmaken voor schitterende uitvoeringen.

Mn'JAM experiment

https://www.youtube.com/watch?v=tbyvXHivTlc

bestelhier02-4-3-3-3-3-5


5 okt 2018
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-

Silêncio de fado
 

Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra gaan van vrijdag 28 september tot en met zaterdag 13 oktober 2018 op tournee langs vijf verrassende locaties in de diverse wijken van Den Haag. Tijdens hun programma Silêncio zullen zij verschillende Haagse locaties omtoveren tot Fadoclub, geïnspireerd op de muziekcultuur in de Portugese hoofdstad Lissabon. “Ik kan niet wachten om in deze wijken van Den Haag op te treden met Silêncio” aldus Magda Mendes. Zij ging zelf op onderzoek uit naar locaties en initieert Silêncio nu voor het eerst in Den Haag.
 
Magda Mendes

is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland en sindsdien woont ze in Rotterdam waar drie jaar geleden de dwaaltocht Silêncio begon. Ook tourt ze regelmatig langs de Nederlandse theaters en door haar nieuwe programma Oliveiras in 2018 genomineerd voor De Gouden Notekraker, een prijs waar musici stemmen op de meest opvallende prestaties van het afgelopen seizoen (uitslag bekend medio september 2018).

 
Ward Veenstra
speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. In 2016 produceerde hij het nieuwe album van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister.
 
Silêncio, de Fado dwaalt door Den Haag
“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”   
 
Magda Mendes presenteert Silençio - De Fado dwaalt door Utrecht_fotograaf Carlos Breton 1.1. MB

Magda Mendez - zang
Ward Veenstra - gitaar
 
Trailer: http://www.magdamendes.com/category/videos/silencio/


UITVERKOCHT!

13 mei 2018
   
Deur open: 14.30 uur
Aanvang: 15.00 uur
Tickets: €15,-
Het Den Herder Pianokwintet


Op deze zondagmiddag klinkt er muziek voor een bijzondere bezetting in het Pianino-theater.
De oudst bekende compositie voor deze bezetting: het kwintet Opus 87 van de componist Hummel. Een bijzonder originele compositie in de ongebruikelijke toonsoort es-klein.
Een romantische compositie van een vrouwelijke componist: Kwintet nr. 1 in a, opus 30 Louise Farrenc. Haar muziek is vaak ondergewaardeerd, maar zeer de moeite waard. In dit kwintet komt de bijzondere klankkleur van de lage strijkers zeer fraai tot zijn recht.
Ten slotte variaties op het bekende thema “Die Forelle” uit het Forellenkwintet opus 114 van Schubert.

Frank den Herder - piano

Christine Visser - viool
Mirte Gijsbers - altviool
Thijs de Graaff - cello
Fulco Blokker - contrabas

0

24 mei 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-
Edgar van Asselt Trio feat. Philip Harper
Ze speelden voor het laatst samen in 2008: de Nederlandse pianist Edgar van Asselt en de Amerikaanse trompettist Philip Harper. Maar in december 2017 stonden ze weer samen op een aantal Nederlandse podia en dat bleef niet onopgemerkt. 

Journalist en biograaf (van o.m. Chet Baker) Jeroen de Valk woonde een concert bij in Muziekcafe Miles en schreef: “Iedereen wil jazz leren en jazzy doen en hip zijn, en Philip Harper hoeft dat niet. Hij ís al jazz (.....) en is eigenlijk zelf zo onderhand ook een grootheid. Ik zag hem met prima begeleiding (...) en was diep onder de indruk.” 
Edgar van Asselt deelde het podium met onder meer de Young Sinatras, Rik vd Bergh/Bart van Lier, Robertinho Silva, Lucy Woodward en speelde jarenlang met ex-Art Blakey veteraan David Schnitter. Zijn laatste album Tierra a la Vista nam hij op met de Cubaanse trompettist Jorge Vistel. 

Het curriculum van trompettist Philip Harper leest als een ‘who is who’ van de jazzgeschiedenis. Al op 23-jarige leeftijd werd zijn talent gespot door Art Blakey die hem meteen bij zijn Jazz Messengers inlijfde. Met broer Winard op drums vormde hij de Harper Brothers en al 20 jaar is Harper vast lid van de Mingus Big Band, een all-star band waarmee hij regelmatig op tournee is. De laatste jaren werkte Harper in de studio en op de podia samen met onder meer Benny Golson, Louis Hayes en Cedar Walton.

Over The Heart of the Standard
Bij The Heart of the Standard staat het repertoire centraal dat de muzikale identiteit van zowel Edgar van Asselt als Philip Harper mede gevormd heeft: de jazzstandards. Samen selecteerde het tweetal een aantal van hun favoriete stukken voor deze tournee. 

Philip Harper - trompet, vocals

Boris Oostendorp - bas
Edgar van Asselt - piano

Roberto Pistolesi - drums
0
 

27 mei 2018   
Geannuleerd!Georgios Tsolis Trio feat. RONNIE CUBER


"Ronald Edward Cuber (born December 25, 1941) is a jazz saxophonist. He has also played in Latin, pop, rock, and blues sessions. In addition to his primary instrument, baritone sax, he has played tenor sax, soprano sax, clarinet, and flute, the latter on an album by Eddie Palmieri as well as on his own recordings. As a leader, Cuber is known for hard bop and Latin jazz. As a side man, he has played with B. B. KingPaul Simon, and Eric Clapton.[1] Cuber can be heard on Freeze Frame by the J. Geils Band, and one of his most spirited performances is on Dr. Lonnie Smith's 1970 Blue Note album Drives. He was also a member of the Saturday Night Live Band.
Cuber was in 
Marshall Brown's Newport Youth Band in 1959, where he switched from tenor to baritone sax. His first notable work was with Slide Hampton (1962) and Maynard Ferguson (1963–1965). Then from 1966 to 1967, Cuber worked with George Benson. He was also a member of the Lee Konitz nonet from 1977 to 1979.[2]

He can be heard playing in Frank Zappa's group in the mid-1970s, including the album Zappa in New York. He has been a member of the Mingus Big Band since its inception in the early 1990s. He was an off-screen musician for the movie Across the Universe.”…..

….Tot zover wikipedia…in het kielzog van “Amersfoort Jazz 2018” en met gepaste trots is deze veelzijdige bariton saxofonist ook te gast in het het Pianino Theater! Legendarisch is de door hem gespeelde intro van “moanin” van de Charles Mingus Big Band, waar hij deel van uitmaakte..Mis de kans niet om hem in deze intieme setting te horen/zien!


https://youtu.be/__OSyznVDOY

0

https://youtu.be/I6sRAHpBagc29 maart 2018
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-GEORGIOS TSOLIS TRIO, speciale gast: JASPER BLOM


Wederom verzorgd het trio van pianist Georgios Tsolis deze maand een Jazz avond in Pianino.
Met deze keer als speciale gast saxofonist Jasper Blom.

Jasper Blom: saxofoon 
Georgios Tsolis: piano
Yussif Barakat: bas
Owen Hart jr.: drums


0


13 april 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-
The Intercontinental's


Zane Massey en Matthew Mitchell werden medio 2017 voor het eerst samengebracht door wederzijdse vriend/bassist Andor Horvath. Een muzikale samenwerking was geboren. Het trio kreeg gezelschap van Wim Kegel, de Nederlandse drummaestro. Met een repertoire bestaande uit origineel materiaal gecomponeerd voor de band door Mitchell, doet het geluid van de groep denken aan hun roots, waarbij de klanken van drie verschillende continenten samenkomen. Je hoort de invloed van Amerikaanse en Europese jazztraditie, free-style, de volksmuziek van Hongarije met de rauwe accenten uit Oceanië.

Dit concert maakt deel uit van een driedaagse sessie van hun albumopnamen en concertdocumentatie.
Zane Massey – Tenor saxofoon (USA)
De zoon van de legendarische Amerikaanse trompettist-componist Cal Massey. Hij speelde met Sun Ra , Jemeel Moondoc, Decoding Society van Ronald Shannon Jackson, Grand Central Station en in de Delmark-set van Roy Campbell.

Matthew Mitchell – Gitaar (New Zeeland)
Hij was lid van de big band van William Parker in Europa, werkte samen met Hamid Drake, Byron Wallen, Ingrid Laubrock, Tony Lakatos, Skallander.

Andor Horvath – Contrabas (Hongarije)
Hij nam albums op met Ljiljana Buttler, Marius Preda, Sintiromarus en Etnosaraj. Hij trad ook op met Branford Marsalis, George Benson en Steve Coleman.

Wim Kegel – Drums (Nederland)
Wim Kegel is een van de meest prominente drummers van Nederland met een unieke stijl die traditioneel jazzdrummen combineert met een progressieve, contemporary en zeer persoonlijke benadering.Matthew Mitchell - Gitaar
Zane Massey - Tenor saxofoon
Andor Horvath - Contrabas
Wim Kegel - Drums

021 april 2018
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,- studenten €7.50 (kassa) 
Greek/Dutch Jazz Collective feat. ERIC INEKEGreek jazz scene has been increasing significantly the last 10 years, a new upcoming musical environment with high artistic potential has been developed in Greece. Many of the Greek jazz musicians have been studied in conservatories in the Netherlands and there are part now of the dutch as well the Greek jazz scene.
The veteran Dutch Jazz drummer Eric Inece joins a line up with 3 Greek jazz musicians, Saxophonist Thanos Athanasopoulos, Pianist Georgios Tsolis and a Special Guest flying in from Greece vibraphone player: Dimitris Aggelakis. together with the Ecuadorian bassist Yussif Barakat there are going to make an exciting night full of swing.Dimitris Agelakis - vibraphone

Thanos Athaasopoulos - saxophone
Georgios Tsolis - piano
Yussif Barakat - double bass
Eric Ineke - drums

0
15 maart 2018

Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-


The Art Of Being Alone

Rob Stoop (De Rijp, 1968 ) speelt sinds zijn zesde jaar piano en sinds zijn zesentwintigste jaar accordeon. Hij heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een begenadigd en veelzijdig muzikant met een unieke eigen stijl: lyrisch, smaakvol, eigenzinnig, en met veel vormgevoel. Als veelgevraagd freelancer speelt hij vrijwel alle denkbare genres zoals pop, chanson, jazz, tango, gipsy, klassiek, exotica, levenslied, klezmer, new wave, psychedelica, Afrikaans, dance, tex-mex, avant-garde, blues, country, fado en hedendaagse Arabische muziek.
Tot z’n achttiende jaar was vooral pop (new wave, singer-songwriter, psychedelica en Nederlandstalig) van invloed; op het conservatorium, waar hij piano studeerde, werden jazz en improvisatie een belangrijk studiedoel. Met de freejazz band KMER ontdekte hij de mogelijkheden van experiment en totale vrijheid binnen een muzikaal kader.
Na het afstuderen van het conservatorium (1992) kwam er steeds meer interesse voor muziek uit andere windstreken, mede omdat in 1994 accordeon een vrijwel net zo’n grote rol ging betekenen.

Naast al z’n freelance werk in het theater, chanson en popcircuit ( Orkater, Brigitte Kaandorp, Loes Luca, Beatrice van der Poel, Friedrich Hlawatsch, Mieke Stemerdink) kwam steeds meer de behoefte verstilling in muziek op te zoeken. Dat resulteerde in de gloednieuwe cd The Art of Being Alone. Het zijn intieme, onbaatzuchtige pianostukken die je meenemen op reis. Er zit veel ruimte tussen de noten alsof die nog ingevuld moet worden.Tijdens de concerten worden de pianostukken afgewisseld met anekdotes.

Rob Stoop: piano


 0

https://youtu.be/Dlds5UZcxGw

 22 maart 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-25 Jaar De Dopegezinde Gemeente

Jaaa, De Dopegezinde Gemeente. 'n Band die wel niet lijkt te bestaan als ze er niet zijn, en elkaar en hun hele publiek compleet overdonderen als ze er wèl zijn. 30 jaar wereldmuziek van alle markten en van thuis. 
Nu in het PIANINO-THEATER! Zo veel VERDER DAN ALLES zijn ze nog nooit geweest. En toch zo hartverscheurend dichtbij. 
U hebt geen idee over wie of wat we het hier hebben? Dompel u dan, ter voorbereiding, onder in de Parade Der Dopegezinden. En dan gaat u komen, op donderdag 22 maart, of op vrijdag 23 maart. Of u wil of niet. 

Pierre van Duijl: zang/accordeon
Marcel Cuypers: piano/klarinet/zang
Rick Witlox: gitaar/zang
Marcel Koster: drums/zang
Patrick Votrian: trombone/tuba/zang
Peter Wassenaar: Bas/zang
Pieter Ubbels: saxofoon/zang


 0

https://www.youtube.com/playlist?list=PL2B3lXj0l1l03-HdPvtmm1qbc5AAdlwRUUITVERKOCHT!
 

23 maart 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-25 Jaar De Dopegezinde Gemeente

Jaaa, De Dopegezinde Gemeente. 'n Band die wel niet lijkt te bestaan als ze er niet zijn, en elkaar en hun hele publiek compleet overdonderen als ze er wèl zijn. 30 jaar wereldmuziek van alle markten en van thuis. 
Nu in het PIANINO-THEATER! Zo veel VERDER DAN ALLES zijn ze nog nooit geweest. En toch zo hartverscheurend dichtbij. 
U hebt geen idee over wie of wat we het hier hebben? Dompel u dan, ter voorbereiding, onder in de Parade Der Dopegezinden. En dan gaat u komen, op donderdag 22 maart, of op vrijdag 23 maart. Of u wil of niet. 

Pierre van Duijl: zang/accordeon
Marcel Cuypers: piano/klarinet/zang
Rick Witlox: gitaar/zang
Marcel Koster: drums/zang
Patrick Votrian: trombone/tuba/zang
Peter Wassenaar: Bas/zang
Pieter Ubbels: saxofoon/zang


 0

https://www.youtube.com/playlist?list=PL2B3lXj0l1l03-HdPvtmm1qbc5AAdlwRUUITVERKOCHT!10 januari 2018
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-Christian Pabst Trio - “Inner VoiceWanneer de internationale pers pianist Christian Pabst beschrijft, worden
vaak woorden gebruikt zoals ‘een dichter op de piano’ of ‘een buitengewoon lyrische
muzikant’. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat de basis voor zijn muziek altijd een
verhaal is en vooral een persoonlijk verhaal.
In het Pianino Theater stelt hij het nieuwe album van zijn vertrouwde trio voor: “Inner Voice” (Label: mochermusic). 

Zijn medemuzikanten Marco Zenini op bas en Erik Kooger op drums staan middenin de

opwindende composities. Marco woont in Rome en is daar een veelgevraagd bassist vanwege zijn melodische benadering en zijn exceptioneel gevoel voor groove. De Nederlandse drummer Erik Kooger, bekend o.a. door Michiel Borstlap Trio en De Deeldeliers,
perfectioneert de stijl van het trio met zijn gepassioneerd en gevoelig spel.

Het meest opmerkelijke van deze groep en hun nieuwe programma is de zeer

persoonlijke manier waarop verhalend wordt gemusiceerd, een stijl waarmee dit trio al
sinds het begin wordt geassocieerd. Elegant gecomponeerde passages gaan als
vanzelf over in krachtig samenspel en improvisatie vuurwerk. De poëzie openbaart zich
door het samengaan van verschillende artistieke en culturele invloeden en weet zo
luisteraars van alle muzikale achtergronden te boeien.

Diep geworteld in de vrijheid van jazz neemt het Christian Pabst Trio de luisteraar mee op een muzikale reis door een cinematische klankwereld waar muzikale stijlen met elkaar versmelten. Een spannende balans tussen compositie en improvisatie.Christian Pabst - Piano
Marco Zenini - Bas
Erik Kooger - Drums


"Prachtige composities uitgevoerd door excellente muzikanten
 Birmingham Times, USA

"
Het doet denken aan een kleine versie van het Metropole Orkest." Jazzflits

koffietijd voor booklet
19 januari 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-Klaas Trapman bespeelt


Uit de verzameling Guurink/Verhulst komen twee negentiende eeuwse pianino's tot klinken: een Pleyel  en een Schmitz. Twee grote persoonlijkheden uit de achttiende eeuw die ons nog iets te zeggen hebben staan op het programma. F.W.Rust, de sonate in fis, en W.F.Bach, een van zijn sonates in D. Dan legt Klaas Trapman de vraag voor: Kun je nu nog een klassieke sonate schrijven die meer is dan een historische parafrase? Hij zal hierover vertellen en u willen overtuigen met twee voorbeelden van eigen hand.

Klaas Trapman - Piano

IMG_2760

26 januari 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-Groeten uit Den Haag - dertien Haagse drama’s met refrein


Ramon Burnet schrijft al vele jaren zijn Nederlands talige veelal satirische liedjes, soms met een grimlach, soms direct, maar dan weer verassend meevoelend. Hoewel hij door longproblemen in een rolstoel is beland, staan zijn liedjes kaarsrecht overeind. Hij wordt begeleid door zijn vaste pianist /arrangeur Robert Kwakkelstein en zangeres Tony Ynot.

Ramon Burnet - Zang
Tony Ynot - Zang
Robert Kwakkelstein - Piano

PastedGraphic-1 kopie

Foto: Marion vd Vegt

10 februari 2018
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-

ROBERT JAN STIPS SOLO

Robert Jan Stips' muzikale dagboek van de psychedelische zestiger jaren tot-en-met-nu is al seizoenen lang een onuitputtelijke bron voor telkens weer verse afleveringen van RJSolo.
Muziek, anekdotes en verhalen uit legendarische tijden waarin hij met groepen als Supersister, Golden Earring, Sweet d'Buster en Transister een heel eigen, vaak vernieuwende rol speelde in de Nederlandse popwereld, komen verrassend herkenbaar langs: de hele NITS song catalogus - inmiddels zo'n 25 CD's, de bijzondere projekten die hij met Freek de Jonge heeft mee-gemaakt, de verrassende produkties die mede door zijn toedoen het licht zagen, zoals Gruppo Sportivo , zijn nooit aan de grote klok gehangen connectie met Herman Brood etc etc. Hij laat zich nergens vangen in het net van vals sentiment of nostalgie: zijn gevoel voor humor loopt, naast zijn nooit aflatend enthousiasme, steevast als 'n rode draad door de hele avond of middag heen. Veel hits, maar ook het onbekendere solowerk, cross-overs met klassiek, verrassende covers en nieuw werk - het komt allemaal voorbij... op sympathiek-spontane manier door Neerlands misschien wel beste poptoetsenist voor jou ter plekke uitgeserveerd... een bijzondere avond waarin de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt.

Meer over Robert Jan Stips Solo kun je vinden op:
www.stips.net

Schermafbeelding 2017-03-21 om 12.06.14
22 februari 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-


Pitch Plot 4
 
In 2014 bracht een van de meest toonaangevende jazzfluitisten, Jeroen Pek (NL/FR), deinternationale band Pitch Plot 4 bijeen.
Een topbezetting die momenteel bestaat uit pianist Tony Roe (NL/NA),drummer Onno Witte (NL) en bassist James Cammack (USA), welke reeds 35 jaar een vaste kracht is in de band van piano legende Ahmad Jamal.
Al snel werd Pitch Plot 4 een “ working band” die toerde in Europa en de USA.
In mei 2016 brachten ze de live cd “Big Eyebrow” (ZenneZ Records) uit. Op dit moment werkt de band aan een drieluik van 2 EP’s en CD album. In samenhang mer de geplande voorjaar-, zomer- en najaar tournees zullen die verspreid over 2018 verschijnen.
Het Repertoire, geschreven door alle leden van dit kwartet, werd sterk geïnspireerd door de explosie van de jaren ’70. De zeldzame muzikale- en persoonlijke onderlinge “klik” is de basis van wat Pitch Plot 4 zo uniek maakt. Een “ klik” met plezier, onderling respect, openheid en nieuwsgierigheid als belangrijkste ingrediënten, resulteerde in buitengewoon energiek en  dynamisch spel; een chemie die de sleutel naar het hart van de luisteraar is gebleken.


Jeroen Pek: fluiten
James Cammack: contrabas / basgitaar
Tony Roe: piano / toetsen
Onno Witte: drums / stem


Een enorme variatie van klankkleuren en stijlelementen” **** Jazzism 
Een uitzonderlijke energie en onderlinge ‘klik’ die de luisteraar deelgenoot maakt van een avontuur”  Aad van Nieuwkerk, jazz radio VPRO/Vrije Geluiden 
PP4 band photo '17

www.pitchplotmusic.com 


11 november 2017
 
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-


VINTAGE FUTURE & MELL

Twee -laten we het beestje maar bij de naam noemen- oudgedienden spreken niet vaak, maar wel regelmatig af om samen lekker muziek te maken. Dat doen ze al best heel lang. De ervaring leert, dat er altijd 'iets' gebeurt als ze hun krachten bundelen. Telkens weer. Plannen om de zaak wat serieuzer aan te pakken en naar buiten te treden zijn niet, nooit geweest ook.
Tot er tijdens het laatste treffen een gast opduikt, een meisje dat gezegend is met een geweldige soulstem en het bijpassende gemoed De ervaren muzikanten over wie we het hebben zijn Nico Brandsen en Ton Dijkman. Nico en Ton vallen beiden in de categorie 'heb je even'. Nico is de oorspronkelijke orgelvreter. Zijn naam duikt eind jaren zeventig voor het eerst op in de annalen van de Nederpop. Nico speelde in willekeurige volgorde en onder heel veel anderen met Jan Akkerman, OLaBOLA, Ilse DeLange, Marco Borsato, Maarten van Roozendaal, Kane en Angela Groothuizen. Is Nico's staat van dienst indrukwekkend, die van Ton doet er niet voor onder. Als de functie van Nationale Drummer in het leven zou worden geroepen, zou Ton de favoriete kandidaat zijn. Ook hij werkte met Borsato en Akkerman, en met Barry Hay, Boris, Bertus Borgers, Candy Dulfer, Thé Lau en talloze anderen. Net als Nico is Ton ook componist. Ondanks hun omnivore instelling gaat beider hart sneller kloppen als ze soul spelen.
En zo komen we weer bij Mell. Terwijl haar begeleiders pophistorie hebben geschreven is Mell nagenoeg een onbeschreven blad. Mell komt uit een muzikaal nest, dat ook nog een keer in Volendam staat. Ze wordt een beetje bekend als ze meedoet aan The Voice Of Holland, maar dat is het dan wel. The Voice levert niet de gehoopte doorbraak op, maar brengt Mell wel in contact met Ton, die lid is van team Borsato. Hier kan het verhaal worden ingekort. Ton vraagt Mell of ze een keer langs wil wippen als hij en Nico aan het 'spelen' zijn. Zo gebeurt het dat de beauty in de studio belandt met de twee podiumbeesten. Ze beginnen te jammen en het duurt niet lang voordat de vonk van de vrienden overslaat op de gast. Vanaf het moment dat Mell haar mond open doet en haar ogen dicht valt alles op zijn plaats. Gelukkig heeft iemand de tegenwoordigheid van geest om op record te klikken, zodat het wonder dat die avond geschiedt voor het nageslacht bewaard is gebleven. Op een paar minimale overdubs na is de uitgebrachte versie van Call My Name een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van wat er zich die avond heeft afgespeeld. Nico en Ton beseffen dat hun stoeisessie een bijzondere wending heeft genomen. Het advies is om die twee serieus in de gaten te houden. En Mell natuurlijk ook!

Melanie Jonk - Zang
Ton Dijkman - Drums
Nico Brandsen - Toetsen


https://www.youtube.com/watch?v=SG8jPh4LW3I

unnamed-3

30 november 2017
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-

GEOGIOS TSOLIS TRIO, speciale gast: BENJAMIN HERMAN

Wederom het trio van pianist Georgios Tsolis verzorgd deze maand een Jazz avond in Pianino
Met deze keer als speciale gast saxofonist Benjamin Herman, bekend van onder andere New Cool Collective

Benjamin Herman: saxofoon 
Georgios Tsolis: piano
Thomas Pol: bas
Owen Hart jr.: drums

IMG_2383
foto: Frans Hanswijk

21 oktober 2017
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-

"Die Niederlieder"

'Die Niederlieder' is een project van Friedrich Hlawatsch.
Een vreemd en vrolijk liedjes programma met praatjes tussendoor.

De Duitsers kennen onze klompen, onze kaas, onze bloemen en onze wiet,
maar onze mooie liedjes niet.
Daar hopen wij verandering in te brengen. 
Annie M. G. Schmidt, Ramses Shaffy, Drs P. , Boudewijn de Groot etc. , allemaal totaal onbekend in Duitsland.
Ik heb een aantal van hun liedjes vertaald, maanden werk, en we hebben er 2 cd’s mee opgenomen.
Tot onze verrassing blijken deze vertaalde versies ook voor Nederlanders heel aantrekkelijk en verfrissend.
Zoals Vic van de Reyt zei: ‘in het Duits klinken ze weer als nieuw’.

Friedrich Hlawatsch: zang, viool, alle vertalingen
Mieke Stemerdink: zang
Rob Stoop: piano, accordeon
Peter Wassenaar: contrabas
Louis Ter Burg: mandoline, percussie


ZWEI MOTTEN:
https://youtu.be/GFP20ID7Nww

STILL IN AMSTERDAM:
https://youtu.be/gdIQJx9eUIU

IMG_4376


15 september 2017, aanvang 20.30 uur
FREAZZP!! 
Guus van der Steen -  rap/gesproken woord/zang
Frank van der Steen - rap/gesproken woord/zang
Ben Weiss Levi – tenorsax
Thijs Geritz – electronica
Rik Fennis – gitaar
Ruud Nannes -  electric bas
Wim Kegel - drums

FREAZZP!! is een muziekcollectief samengesteld uit musici 
met heel verschillende muzikale achtergronden.
De karakteristieke sound van FREAZZP!! 
is het resultaat van de fusie van deze muzikale “polychromie”. 
Het heeft geleid tot de creatie van een repertoire van originals 
die gekenmerkt zijn door een samensmelting van 
Jazz, Free Jazz, Hiphop, Rock, 
Elektronische Muziek en Blues.

Zaal open: 20.00
Toegang gratis

(Vrijwillige bijdrage altijd welkom)

https://www.facebook.com/pianinotheater/videos/2371940759698081/

unnamed-2

31 augustus 2017, aanvang 21.00 uur
OHM
Marcel Veenendaal - zang gitaar
Paul jan Bakker - gitaar
Stef van Es - gitaar
Mark Haanstra - Bas
Jesse Smits - percussie
Joshua Samson - percussie

Ohm kent geen vaste vorm. Ohm is organisch. 
Ohm leeft en ademt; bestaat in het moment. 
Je kunt Ohm zien als een muzikale reis door de ogen van 
Marcel Veenendaal - een ervaring, een sfeer, een directe emotie, 
voelbaar voor iedereen die de oren opent en meereist.

Zaal open: 20.00
Toegang gratis

(Vrijwillige bijdrage altijd welkom)

https://www.facebook.com/pianinotheater/videos/2363317807227043/

unnamed


26 mei 2017, aanvang 20.30 uur
MINIMAL JAZZ
Jeroen van Veen (piano) &
Mike del Ferro (piano)

Minimal Jazz, een geïmproviseerde onderdompeling in klankgolven geïnspireerd op de akoestiek, instrumenten en de musici. De muziek gaat van ritmische structuren van Steve Reich en Philip Glass naar klank- sfeerbeelden die doen denken aan Keith Jarrett, Chick Corea en Ludovico Einaudi.  De twee pianisten hebben hun eigen muziekwereld en komen in deze improvisaties samen tot een nieuwe muziekbeleving. Hun liefde voor de muziek en de klank van de instrumenten zorgen voor een rustmoment in de hectiek van alledag.Mike_Jeroen_comp

12 mei 2017, aanvang 20.30 uur
ROBERT JAN STIPS SOLO
Robert Jan Stips' muzikale dagboek van de psychedelische zestiger jaren tot-en-met-nu is al seizoenen lang een onuitputtelijke bron voor telkens weer verse afleveringen van RJSolo.

Muziek, anekdotes en verhalen uit legendarische tijden waarin hij met groepen als Supersister, Golden Earring, Sweet d'Buster en Transister een heel eigen, vaak vernieuwende rol speelde in de Nederlandse popwereld, komen verrassend herkenbaar langs: de hele NITS song catalogus - inmiddels zo'n 25 CD's, de bijzondere projekten die hij met Freek de Jonge heeft mee-gemaakt, de verrassende produkties die mede door zijn toedoen het licht zagen, zoals Gruppo Sportivo , zijn nooit aan de grote klok gehangen connectie met Herman Brood etc etc. Hij laat zich nergens vangen in het net van vals sentiment of nostalgie: zijn gevoel voor humor loopt, naast zijn nooit aflatend enthousiasme, steevast als 'n rode draad door de hele avond of middag heen.

Veel hits, maar ook het onbekendere solowerk, cross-overs met klassiek, verrassende covers en nieuw werk - het komt allemaal voorbij... op sympathiek-spontane manier door Neerlands misschien wel beste poptoetsenist voor jou ter plekke uitgeserveerd... een bijzondere avond waarin de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt.

Meer over Robert Jan Stips Solo kun je vinden op:
www.stips.net

Schermafbeelding 2017-03-21 om 12.06.14


16 maart 2017, aanvang 20.30 uur
PITCH PILOT 4
Jeroen Pek: fluiten
James Cammack: contrabas / basgitaar
Christian Pabst: piano / keys
Onno Witte: drums / stem

Meet, Greet & Eat;
PITCH PLOT 4 is een door jazz fluitist Jeroen Pek geïnitieerd multi-national kwartet met de focus op ‘exchange’, avontuur en dynamisch spel in de breedste zin. Een van de meest opvallende features van deze band is de New Yorkse bassist James Cammack die meer dan 30 jaar deel uitmaakte van de ritme sectie van piano legende Ahmad Jamal. Met een repertoire bestaande uit composities van alle bandleden, ontwikkelde deze top musici een uitzonderlijke muzikale- maar ook persoonlijke chemie. Energie, plezier, wederzijds respect, nieuwsgierigheid en een ‘open mind’ zijn de hoofdingrediënten die deze ‘common ground’ hebben bepaald. Met die chemie hebben zij de sleutel gevonden naar de harten van het publiek.

Tickets: (incl. 3 gangen menu in het Restaurant Loic) €40,-
Reserveren kan telefonisch bij Restaurant Loic op 070-20555767
of via aantafel@restaurantloic.nl003_crop-pitch-plot-4_lowres_jens-van-der-velde


22 februari 2017, aanvang 20.30
DINER & JAZZ
John Ruocco & Georgios Tsolis Trio
22-22017

11 decemberr 2016, aanvang 15.00 uur (reprise)
Cello & Piano Duo
Dušan Holý (piano) &
Matthias Naegele (cello)


14292466_2102863629939130_2383180819464236798_n10 december 2016, aanvang 20.00 uur
Spookpiano
Ben Wallet
Bram Stadhouders
Jerke van den Braak


IMG_8974


9 december 2016, aanvang 20.30 uur
InDuologue
Alexandra Lerta (zang)
Vasilis Stefanopoulos (contrabas)


27 november 2016, aanvang 15.00 uur
Troost & Drost Jan Willem Troost en Roeland Drost (cello, piano, traporgel)

22 november 2016, aanvang 19.00 uur
Mike & Mike kwadraat
Mike Boddé (piano)
Mike del Ferro (piano)


Mike & Mike komen spelen in het pianino theater.22 november 2016, aanvang 21.00 uur
Mike & Mike kwadraat
Mike Boddé (piano)
Mike del Ferro (piano)


Mike & Mike komen spelen in het pianino theater.
30 september 2016, aanvang 20.30 uur
Cello & Piano Duo
Dušan Holý (piano) &
Matthias Naegele (cello)


14292466_2102863629939130_2383180819464236798_n

As an anniversary of 10 years since his graduation at Prague Conservatory, Dušan Holý - Czech pianist (currently living in Den Haag) is going to give a concert together with an American/Dutch cellist - Matthias Naegele as a guest. The concert tour in Czech republic will follow shortly after this.

On the program: Sonatas by F. Schubert (Arpeggione) and D. Shostakovich (cello sonata) and Czech music presented by Dušan - in the world premiere, the piano suite by J. Nečas "The Sun Clock" (written 60 years ago, archived by Czech radio and recently recorded by Dušan for Czech radio) and for the end - selection of pieces by Czech master - B. Smetana.

28 augustus 2016, 11.00 uur

Viviana Sofronitsky & Paul McNulty

13924806_2081862822039211_6174125726009837132_n

Door zijn manier van componeren is Beethoven van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de piano m.n. van de pianoforte.
De vleugel zoals we die tegenwoordig kennen is een gevolg van deze ontwikkeling.
De Amerikaans-Tsjechische pianobouwer Paul McNulty (Houston, Texas, 1953) is specialist op dit gebied. Paul vertelt over pianobouw en de genoemde technische ontwikkeling daarin. Hij heeft meer dan 200 forte piano's gebouwd.
Bekend is dat de Carnegie Hall in New York op verzoek van enkele van de beroemdste pianisten replica fortepiano's heeft laten bouwen door McNultyy voor één of twee concerten.
Uit zijn werkplaats in Divisov (plm 40 km ZO van Praag) neemt hij twee instrumenten mee die kenmerkend zijn voor een bepaalde peiode en klank.

Met deze presentatie wordt de klank en de eigenheid van de instrumenten gedemonstreerd door Viviana Sofronitsky, die met zorgvuldig uitgezochte werkjes het verhaal van Paul letterlijk klank en kleur zal geven.
Uniek voor de Nederlandse pianoliefhebber.

Ticket: €10,-- zaal open 10.30