15 november 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,- 


Arnold Baldé  “keiharde Stilte” (try-out)

Sinds 2011 schrijft en creëert Arnold Baldé spoken word, stand-up comedy en cabaret. Na het winnen van enkele aanmoedigingsprijzen in 2015 en 2017 is het nu tijd voor zijn eerste cabaret programma. Als gedreven stotteraar geniet hij nu van nieuwe, vloeiende woorden. Ritmisch vertelt Arnold over zijn haat-liefde verhoudingen met woorden, wereldverbeteraars, man-zijn, mensen en gevoelens. Die hij blijkt te hebben. Een authentieke verrassende cabaret try-out show. Eerlijk, kwetsbaar, rauw, tegengesteld en pijnlijk grappig.

1
 Arnold Baldé, cabaret
  https://youtu.be/wWG0BVlqn9c?t=10
 
Als muzikaal voorprogramma speelt het duo BuurBruurs positieve reggae en eigen feel good nummers. Met Thomas Gelling op de gitaar en Ramon Potter zang en gitaar. 
 https://youtu.be/7ceCXFueffQ?t=12bestelhier02-4-3-3-3-3-5

28 november 2018
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €20,-

Mike Kwadraat

Deze twee muzikale duizendpoten speelden voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo festival (2015) en kregen daarna de smaak te pakken. Del Ferro en Boddé vinden elkaar in de muziek, doordat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Ze richten zich niet perse op één bepaalde stijl en kwamen zo op het idee van deze avondvullende, uitzonderlijke concertserie.
Tegenover elkaar, zittend achter hun eigen vleugel nemen de twee Mike’s het publiek mee op een unieke reis van improvisaties. Zo bereiden ze voor deze concerten alleen de vormen en uitgangsposities voor. Tussendoor dagen ze elkaar uit en proberen ze elkaar te verrassen met onverwachte wendingen. Soms improviseren ze op een ritme of sfeer en soms leggen ze zichzelf beperkingen op. Hiervoor worden bijvoorbeeld verschillende toonladders genomen of wordt er alleen op de zwarte of witte toetsen gespeeld.
Tevens komt hun individuele spel aan bod en improviseren ze op klassieke- en jazz composities van bijvoorbeeld Bach, Chopin en Jobim. Als toetje serveren ze een tribute aan Toots Thielemans. Hoe dan ook maakt het publiek een onvergelijkbaar concert mee, want elke avond is anders!

mike-bodde-en-mike-del-ferro-foto-eric-van-nieuwland-191513-560x330
Mike Del Ferro, piano
Mike Boddé, piano


bestelhier02-4-3-3-3-3-5


7 december 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-

  
Ack van Rooyen & Juraj Stanik Duo
 
Ack van Rooyen speelde o.a. bij het: Aimé Barelli Orchestra (Parijs), Peter Herbolzheimer Big Band, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Metropole Orchestra, SFB Bigband, Süd-Deutscher Rundfunk Orchestra, Clark Terry Orchestra, Gil Evans Orchestra en de Clarke-Boland Bigband. Hij speelde met talloze grootheden waaronder: Miles Davis (Montreux festival), Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke, Nils Henning Orsted Petersen. Ack van Rooyen was mede-oprichter van het "United Jazz & Rock Ensemble" en vormde jarenlang een duo met pianist Jörg Reiter. Hij was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als hoofdvak docent jazztrompet. Hij geeft workshops en concerten door heel Europa.
Pianist Juraj Stanik is een bekende naam in de jazz. Hij is  een veel gevraagd begeleider van top jazz musici over de hele wereld.Hij is een lyrische pianist met persoonlijkheid  die het idee van ‘less is more’ omarmt, maar hij schuwt het grote gebaar niet. Juraj is hoofdvak docent jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium.

Ack en juraj spelen geregeld samen in verschillende bezettingen maar ook in duo vorm. Het duo zal originele composities (speciaal geselecteerd voor deze bezetting) ten gehore brengen aangevuld met een enkele jazz standard.

26025963_10214267663627615_6621476804948978434_o


Ack van Rooyen, trompet/ flügelhorn
Juraj Stanik, piano


https://youtu.be/HmGfX8uMyac

bestelhier02-4-3-3-3-3-5