18 januari 2019
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,- 


T.A.C.Q. (feat. Guus van der Steen) 

Ongeveer een jaar na het debuut van The Abstract Country Quartet, gaat het kwartet een samenwerking aan met acteur en muzikant Guus van der Steen, winnaar van o.a. twee awards bij de nationale “Van Dale SPOKEN Awards”.
Guus heeft in 2017/2018, in samenwerking met George Visser productions, een eigen productie genaamd STOMP op poten gezet en in een half jaar tijd in allerlei theaters door heel Nederland gespeeld. De voorstelling kreeg vier sterren van de theaterkrant. In juni 2018 speelde hij als performer in Aardappelvreters: een oeropera van Silbersee, Gouden Haas, en Slagwerk Den Haag. Deze show was te aanschouwen op zowel het Karavaan festival als Oerol.
Het repertoire dat het vijftal ten gehore brengt, bestaat uit stukken die speciaal voor Guus zijn bedacht en waarvoor hij de teksten heeft aangeleverd, afgewisseld met instrumentale stukken die onderdeel uitmaken van het repertoire van T.A.C.Q.
De sound wordt beïnvloed door alle muziekstijlen die de musici vanaf hun jeugd in hun hart hebben gesloten; jazz, free-jazz, hip-hop, funk, rock, blues en country    

1

         Guus van der Steen: voice/rap/spoken word
       Ben Weiss Levi: tenorsax
       Rik Fennis: guitar
       Peter Bjomild: bass
       Wim Kegel: drums 


bestelhier02-4-3-3-3-3-5
26 januari 2019   
   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-


"Ascenseur pour l’Échafaud” lezing door Ellister van der Molen 

In 1959 bracht Miles Davis het album Kind of Blue uit. Nog steeds is dit het bestverkopende jazzalbum aller tijden. Vanwege de modale (toonladdergedreven) manier van improviseren geldt deze plaat binnen de jazz als stylistisch omslagpunt. De soundtrack die Miles twee jaar eerder schrijft voor Ascenseur pour l’Échafaud (Louis Malle) is minstens zo revolutionair en misschien wel de echte kanteling! Uniek is ook de wijze waarop de band live improviseerde terwijl ze op doek de filmbeelden bekeken. 
Trompettiste Ellister van der Molen vertelt u meer over de onstaansgeschiedenis van deze film, duidt de muzikale context en we luisteren samen analytisch naar de diverse tracks. Natuurlijk wordt een en ander gelardeerd met een selectie filmfragmenten. 

Na een kleine pauze is het tijd voor film & popcorn


Ellister van der Molen: trompet

1Foto: Karen van Gilst
Film trailer:  https://youtu.be/SjfQWZ84_bw

bestelhier02-4-3-3-3-3-5

8 februari 2019

   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-

  
Mike del Ferro & Andre Heuvelman “Soundscapes"
 

Laat u meevoeren in dit belevingsconcert waarin u kijkt naar schitterende beelden van natuurverschijnselen, gemaakt door videokunstenaar Armand Dijcks, gebaseerd op foto’s van de wereldberoemde fotograaf Ray Collins (o.m. National Geographic).

Dit gecombineerd met het prachtige trompetspel van Andre Heuvelman en het subtiele pianospel van Mike del Ferro garandeert een betoverende ervaring. Geluid en extra soundscapes: Frans de Rond.

Mike del Ferro: piano
Andre Heuvelmans: trompet
Frans de Rond: geluid/soundscapes 

1
1


 https://www.youtube.com/watch?v=aRR5nyi9nJ0&t=3s  bestelhier02-4-3-3-3-3-514 februari 2019
Deur open: 20.00 uur Aanvang: 20.30 uur Tickets: €15,-

Marjorie Barnes & Lex Jasper “My Funny Valentine"

Al meer dan 35 jaar vormen Lex Jasper en Marjorie Barnes een gouden combinatie. Speciaal voor valentijnsdag spelen ze een selectie stukken die alle op hun eigen manier iets met liefde en romantiek te maken hebben, van intieme ballads tot levenslustige tongue-in-cheek. 
Marjorie Barnes werd geboren en getogen in New York City waar haar carrière een aanvang nam op Broadway, met rollen in musicals zoals Hair, I Love My Wife, en Dreamgirls. Midden jaren ’70 vertrok ze naar California om lead singer te worden van de befaamde popgroep The Fifth Dimension. De groep trok de hele wereld over en stond onder andere in het voorprogramma van Frank Sinatra in het Amsterdamse Concertgebouw: dit was Marjories eerste concert in Nederland. Vanaf 1978 verplaatste haar carrière zich naar Europa, om te beginnen met een hoofdrol in de West End-productie Bubbling Brown Sugar in Londen. Uiteindelijk vestigde ze zich in Nederland, waar ze een gezin stichtte en van waaruit ze toerde langs alle grote podia en festivals, zoals de Royal Albert Hall, het Concertgebouw en het North Sea Jazz Festival. Haar acteertalent werd al snel opgemerkt door Joop van den Ende en John de Mol, wat resulteerde in rollen in musicals als Ain’t Misbehavin’ en Bubbling Brown Sugar. Ze had haar eigen tv-show getiteld Dit is Marjorie en trad door de jaren vele malen op met  The Skymasters o.l.v. Jerry van Rooijen, het Metropole Orkest, het Lex Jasper Trio, Louis van Dijk en Thijs van Leer. Ook deelde ze het podium met grootheden als John Clayton, Marcus Miller, Sammy Davis Jr., Mel Lewis, Marco Bakker, Mini & Maxi, en Rob de Nijs.  Na een afwezigheid van twaalf jaar keerde Marjorie Barnes enkele jaren geleden terug naar de Nederland, waar ze in 2015 haar vierde studio-album uitbracht getiteld Tenderly, Marjorie Barnes meets Sarah Vaughan. Op het album is ze te horen met onder meer pianist Rob van Bavel en bassist Frans van Geest. In 2017 toerde ze met het Lex Jasper Trio en The Four Ladies of Swing, en later dat jaar met de Dutch Swing College Band. Ook verscheen de cd Brighter Shores waarop Marjorie samenwerkt met de Haagse formatie Equinox. 
Lex Jasper maakte naam als pianist, componist, arrangeur en dirigent van grote internationale (omroep-) orkesten. In die hoedanigheid werkte hij samen met grootheden als Rita Reys, Toots Thielemans, Shirley Bassey, Stéphane Grappeli, James Moody en Paul van Vliet. In maart viert hij zijn 70e verjaardag groots in de Groningse Oosterpoort met het Noordpool Orkest plus een hele reeks muzikale vrienden die hij tijdens zijn carrière om zich heen heeft weten te verzamelen. Denk aan Greetje Kauffeld, Miranda van Kralingen, Edwin Rutten en natuurlijk ook Marjorie Barnes.

Marjorie Barnes: zang
Lex Jasper: piano

1bestelhier02-4-3-3-3-3-5

1 maart 2019

Deur open: 20.00 uur Aanvang: 20.30 uur Tickets: €12,-

RED is een Haags / Amsterdamse band met twee gevestigde muzikanten en twee aanstormende talenten. Hun sound is stuwend, aanstekelijk en energiek, met quirky composities die recht doen aan de rijke hardbop-traditie. Soulvolle jazz met zo’n lekker hammondorgel, de klassieke trompet / tenorsax combinatie en Amerikaans swingende drums.

In de frontlinie staan trompettiste Ellister van der Molen en  - nu supertalent Gideon Tazelaar in New York studeert - de even getalenteerde Spaanse saxofonist Fernando Sánchez. Organist Bob Wijnen vormt samen met drummer Sander Smeets de motor van deze stomende band. Alle muzikanten mogen indrukwekkende solocarrières hebben, de meerwaarde van het team is evident. RED’s debuut cd AHOOO! ontving in jazzglossy Jazzism een ****½ recensie en meer mensen hebben zich positief uitgelaten over de band kwaliteiten: 
“Jezus Christus, wat goed zeg; goeie sound vind ik...Kan zo op Blue Note” (Hans Dulfer, Front Runnin’) 
“Een CD om vrolijk van te worden, die mensen aanzet tot dansen en inderdaad heel geschikt is voor festivals.” (Klaas Koopman, De Nieuwe Muze)
“Absoluut in mijn top tien releases 2017” (Cor Gout, Platenblad)

RED musiceert volgens Art Blakey’s credo “We’re here to have a ball”.


Ellister van der Molen: trompet/flügelhorn
Fernando Sánchez: tenorsax
Bob Wijnen: orgel
Sander Smeets: drums

1

https://youtu.be/kyPIXWZ8FUI


bestelhier02-4-3-3-3-3-5


4 maart 2018   


Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-


Georgios Tsolis Trio feat. RONNIE CUBER


"Ronald Edward Cuber (born December 25, 1941) is a jazz saxophonist. He has also played in Latin, pop, rock, and blues sessions. In addition to his primary instrument, baritone sax, he has played tenor sax, soprano sax, clarinet, and flute, the latter on an album by Eddie Palmieri as well as on his own recordings. As a leader, Cuber is known for hard bop and Latin jazz. As a side man, he has played with B. B. KingPaul Simon, and Eric Clapton.[1] Cuber can be heard on Freeze Frame by the J. Geils Band, and one of his most spirited performances is on Dr. Lonnie Smith's 1970 Blue Note album Drives. He was also a member of the Saturday Night Live Band.
Cuber was in Marshall Brown's Newport Youth Band in 1959, where he switched from tenor to baritone sax. His first notable work was with Slide Hampton (1962) and Maynard Ferguson (1963–1965). Then from 1966 to 1967, Cuber worked with George Benson. He was also a member of the Lee Konitz nonet from 1977 to 1979.[2]

He can be heard playing in Frank Zappa's group in the mid-1970s, including the album Zappa in New York. He has been a member of the Mingus Big Band since its inception in the early 1990s. He was an off-screen musician for the movie Across the Universe.”…..

….Tot zover wikipedia… met gepaste trots is deze veelzijdige bariton saxofonist te gast in het het Pianino Theater! Legendarisch is de door hem gespeelde intro van “moanin” van de Charles Mingus Big Band, waar hij deel van uitmaakte..Mis de kans niet om hem in deze intieme setting te horen/zien!


Ronnie Cuber: baritonsax
Georgios Tsolis: piano
Yussif Barakat: bass
Owen Hart jr.: drums

1


https://youtu.be/__OSyznVDOY

https://youtu.be/I6sRAHpBagc

bestelhier02-4-3-3-3-3-5