11 november 2017  
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-


VINTAGE FUTURE & MELL

Twee -laten we het beestje maar bij de naam noemen- oudgedienden spreken niet vaak, maar wel regelmatig af om samen lekker muziek te maken. Dat doen ze al best heel lang. De ervaring leert, dat er altijd 'iets' gebeurt als ze hun krachten bundelen. Telkens weer. Plannen om de zaak wat serieuzer aan te pakken en naar buiten te treden zijn niet, nooit geweest ook.
Tot er tijdens het laatste treffen een gast opduikt, een meisje dat gezegend is met een geweldige soulstem en het bijpassende gemoed De ervaren muzikanten over wie we het hebben zijn Nico Brandsen en Ton Dijkman. Nico en Ton vallen beiden in de categorie 'heb je even'. Nico is de oorspronkelijke orgelvreter. Zijn naam duikt eind jaren zeventig voor het eerst op in de annalen van de Nederpop. Nico speelde in willekeurige volgorde en onder heel veel anderen met Jan Akkerman, OLaBOLA, Ilse DeLange, Marco Borsato, Maarten van Roozendaal, Kane en Angela Groothuizen. Is Nico's staat van dienst indrukwekkend, die van Ton doet er niet voor onder. Als de functie van Nationale Drummer in het leven zou worden geroepen, zou Ton de favoriete kandidaat zijn. Ook hij werkte met Borsato en Akkerman, en met Barry Hay, Boris, Bertus Borgers, Candy Dulfer, Thé Lau en talloze anderen. Net als Nico is Ton ook componist. Ondanks hun omnivore instelling gaat beider hart sneller kloppen als ze soul spelen.
En zo komen we weer bij Mell. Terwijl haar begeleiders pophistorie hebben geschreven is Mell nagenoeg een onbeschreven blad. Mell komt uit een muzikaal nest, dat ook nog een keer in Volendam staat. Ze wordt een beetje bekend als ze meedoet aan The Voice Of Holland, maar dat is het dan wel. The Voice levert niet de gehoopte doorbraak op, maar brengt Mell wel in contact met Ton, die lid is van team Borsato. Hier kan het verhaal worden ingekort. Ton vraagt Mell of ze een keer langs wil wippen als hij en Nico aan het 'spelen' zijn. Zo gebeurt het dat de beauty in de studio belandt met de twee podiumbeesten. Ze beginnen te jammen en het duurt niet lang voordat de vonk van de vrienden overslaat op de gast. Vanaf het moment dat Mell haar mond open doet en haar ogen dicht valt alles op zijn plaats. Gelukkig heeft iemand de tegenwoordigheid van geest om op record te klikken, zodat het wonder dat die avond geschiedt voor het nageslacht bewaard is gebleven. Op een paar minimale overdubs na is de uitgebrachte versie van Call My Name een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van wat er zich die avond heeft afgespeeld. Nico en Ton beseffen dat hun stoeisessie een bijzondere wending heeft genomen. Het advies is om die twee serieus in de gaten te houden. En Mell natuurlijk ook!

Melanie Jonk - Zang
Ton Dijkman - Drums
Nico Brandsen - Toetsen


https://www.youtube.com/watch?v=SG8jPh4LW3I

unnamed-3

bestelhier0230 november 2017
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-

GEOGIOS TSOLIS TRIO, speciale gast: BENJAMIN HERMAN

Wederom het trio van pianist Georgios Tsolis verzorgd deze maand een Jazz avond in Pianino
Met deze keer als speciale gast saxofonist Benjamin Herman, bekend van onder andere New Cool Collective

Benjamin Herman: saxofoon 
Georgios Tsolis: piano
Thomas Pol: bas
Owen Hart jr.: drums

IMG_2383
foto: Frans Hanswijk


bestelhier0210 februari 2018

Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-

ROBERT JAN STIPS SOLO

Robert Jan Stips' muzikale dagboek van de psychedelische zestiger jaren tot-en-met-nu is al seizoenen lang een onuitputtelijke bron voor telkens weer verse afleveringen van RJSolo.
Muziek, anekdotes en verhalen uit legendarische tijden waarin hij met groepen als Supersister, Golden Earring, Sweet d'Buster en Transister een heel eigen, vaak vernieuwende rol speelde in de Nederlandse popwereld, komen verrassend herkenbaar langs: de hele NITS song catalogus - inmiddels zo'n 25 CD's, de bijzondere projekten die hij met Freek de Jonge heeft mee-gemaakt, de verrassende produkties die mede door zijn toedoen het licht zagen, zoals Gruppo Sportivo , zijn nooit aan de grote klok gehangen connectie met Herman Brood etc etc. Hij laat zich nergens vangen in het net van vals sentiment of nostalgie: zijn gevoel voor humor loopt, naast zijn nooit aflatend enthousiasme, steevast als 'n rode draad door de hele avond of middag heen. Veel hits, maar ook het onbekendere solowerk, cross-overs met klassiek, verrassende covers en nieuw werk - het komt allemaal voorbij... op sympathiek-spontane manier door Neerlands misschien wel beste poptoetsenist voor jou ter plekke uitgeserveerd... een bijzondere avond waarin de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt.

Meer over Robert Jan Stips Solo kun je vinden op:
www.stips.net

Schermafbeelding 2017-03-21 om 12.06.14

bestelhier02