10 januari 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-Christian Pabst Trio - “Inner VoiceWanneer de internationale pers pianist Christian Pabst beschrijft, worden
vaak woorden gebruikt zoals ‘een dichter op de piano’ of ‘een buitengewoon lyrische
muzikant’. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat de basis voor zijn muziek altijd een
verhaal is en vooral een persoonlijk verhaal.
In het Pianino Theater stelt hij het nieuwe album van zijn vertrouwde trio voor: “Inner Voice” (Label: mochermusic). 

Zijn medemuzikanten Marco Zenini op bas en Erik Kooger op drums staan middenin de

opwindende composities. Marco woont in Rome en is daar een veelgevraagd bassist vanwege zijn melodische benadering en zijn exceptioneel gevoel voor groove. De Nederlandse drummer Erik Kooger, bekend o.a. door Michiel Borstlap Trio en De Deeldeliers,
perfectioneert de stijl van het trio met zijn gepassioneerd en gevoelig spel.

Het meest opmerkelijke van deze groep en hun nieuwe programma is de zeer

persoonlijke manier waarop verhalend wordt gemusiceerd, een stijl waarmee dit trio al
sinds het begin wordt geassocieerd. Elegant gecomponeerde passages gaan als
vanzelf over in krachtig samenspel en improvisatie vuurwerk. De poëzie openbaart zich
door het samengaan van verschillende artistieke en culturele invloeden en weet zo
luisteraars van alle muzikale achtergronden te boeien.

Diep geworteld in de vrijheid van jazz neemt het Christian Pabst Trio de luisteraar mee op een muzikale reis door een cinematische klankwereld waar muzikale stijlen met elkaar versmelten. Een spannende balans tussen compositie en improvisatie.Christian Pabst - Piano
Marco Zenini - Bas
Erik Kooger - Drums


"Prachtige composities uitgevoerd door excellente muzikanten
 Birmingham Times, USA

"
Het doet denken aan een kleine versie van het Metropole Orkest." Jazzflits

koffietijd voor booklet


bestelhier02


19 januari 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-Klaas Trapman bespeelt


Uit de verzameling Guurink/Verhulst komen twee negentiende eeuwse pianino's tot klinken: een Pleyel  en een Schmitz. Twee grote persoonlijkheden uit de achttiende eeuw die ons nog iets te zeggen hebben staan op het programma. F.W.Rust, de sonate in fis, en W.F.Bach, een van zijn sonates in D. Dan legt Klaas Trapman de vraag voor: Kun je nu nog een klassieke sonate schrijven die meer is dan een historische parafrase? Hij zal hierover vertellen en u willen overtuigen met twee voorbeelden van eigen hand.

Klaas Trapman - Piano

IMG_2760

bestelhier02
26 januari 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €10,-Groeten uit Den Haag - dertien Haagse drama’s met refrein


Ramon Burnet schrijft al vele jaren zijn Nederlands talige veelal satirische liedjes, soms met een grimlach, soms direct, maar dan weer verassend meevoelend. Hoewel hij door longproblemen in een rolstoel is beland, staan zijn liedjes kaarsrecht overeind. Hij wordt begeleid door zijn vaste pianist /arrangeur Robert Kwakkelstein en zangeres Tony Ynot.

Ramon Burnet - Zang
Tony Ynot - Zang
Robert Kwakkelstein - Piano

PastedGraphic-1 kopie

Foto: Marion vd Vegt


bestelhier02


10 februari 2018
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-

ROBERT JAN STIPS SOLO

Robert Jan Stips' muzikale dagboek van de psychedelische zestiger jaren tot-en-met-nu is al seizoenen lang een onuitputtelijke bron voor telkens weer verse afleveringen van RJSolo.
Muziek, anekdotes en verhalen uit legendarische tijden waarin hij met groepen als Supersister, Golden Earring, Sweet d'Buster en Transister een heel eigen, vaak vernieuwende rol speelde in de Nederlandse popwereld, komen verrassend herkenbaar langs: de hele NITS song catalogus - inmiddels zo'n 25 CD's, de bijzondere projekten die hij met Freek de Jonge heeft mee-gemaakt, de verrassende produkties die mede door zijn toedoen het licht zagen, zoals Gruppo Sportivo , zijn nooit aan de grote klok gehangen connectie met Herman Brood etc etc. Hij laat zich nergens vangen in het net van vals sentiment of nostalgie: zijn gevoel voor humor loopt, naast zijn nooit aflatend enthousiasme, steevast als 'n rode draad door de hele avond of middag heen. Veel hits, maar ook het onbekendere solowerk, cross-overs met klassiek, verrassende covers en nieuw werk - het komt allemaal voorbij... op sympathiek-spontane manier door Neerlands misschien wel beste poptoetsenist voor jou ter plekke uitgeserveerd... een bijzondere avond waarin de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt.

Meer over Robert Jan Stips Solo kun je vinden op:
www.stips.net

Schermafbeelding 2017-03-21 om 12.06.14

bestelhier02
22 februari 2018   
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: €15,-


Pitch Plot 4
 
In 2014 bracht een van de meest toonaangevende jazzfluitisten, Jeroen Pek (NL/FR), deinternationale band Pitch Plot 4 bijeen.
Een topbezetting die momenteel bestaat uit pianist Tony Roe (NL/NA),drummer Onno Witte (NL) en bassist James Cammack (USA), welke reeds 35 jaar een vaste kracht is in de band van piano legende Ahmad Jamal.
Al snel werd Pitch Plot 4 een “ working band” die toerde in Europa en de USA.
In mei 2016 brachten ze de live cd “Big Eyebrow” (ZenneZ Records) uit. Op dit moment werkt de band aan een drieluik van 2 EP’s en CD album. In samenhang mer de geplande voorjaar-, zomer- en najaar tournees zullen die verspreid over 2018 verschijnen.
Het Repertoire, geschreven door alle leden van dit kwartet, werd sterk geïnspireerd door de explosie van de jaren ’70. De zeldzame muzikale- en persoonlijke onderlinge “klik” is de basis van wat Pitch Plot 4 zo uniek maakt. Een “ klik” met plezier, onderling respect, openheid en nieuwsgierigheid als belangrijkste ingrediënten, resulteerde in buitengewoon energiek en  dynamisch spel; een chemie die de sleutel naar het hart van de luisteraar is gebleken.


Jeroen Pek: fluiten
James Cammack: contrabas / basgitaar
Tony Roe: piano / toetsen
Onno Witte: drums / stem


Een enorme variatie van klankkleuren en stijlelementen” **** Jazzism 
Een uitzonderlijke energie en onderlinge ‘klik’ die de luisteraar deelgenoot maakt van een avontuur”  Aad van Nieuwkerk, jazz radio VPRO/Vrije Geluiden 
PP4 band photo '17

www.pitchplotmusic.com 

bestelhier02